I efteråret 2022  bidrager vores direktør, Peter Christensen Teilmann, rundt om med foredrag om Holberg og dansk teater gennem 300 år og om det store restaurerings- og formidlingprojekt, der pt pågår i Hofteatret:

BRAVO! Krøyer, karneval & kunstner-portrætter er en ny særudstilling på første sal i Skagen Museum, baseret på Teatermuseet i Hofteatrets samling af Krøyers fine skuespillerportrætter fra 1885. Krøyers portrætter er kongeniale med teaterkunstens her-og-nu.

Teatermuseet i Hofteatrets direktør, Peter Christensen Teilmann, er guide på en anderledes og uhøjtidlig kultur-slentretur, Det skjulte Slotsholmen, som starter ude på Slotsholmen, ved havnefronten foran Den Sorte Diamant, og slutter på ridebanen foran Hofteatret.

Teatermuseet i Hofteatret midt på Slotsholmen er centralt placeret i Københavns Kulturkvarter, som ligger i hjertet af København – inden for en radius af  blot 10 minutters gang kan du opleve hele Danmarks fortid, nutid og fremtid, et mindre hav af kulturinstitutioner, historiske bygninger, atmosfærefyldte pladser,

Gå på digital opdagelse i Hofteatrets ældste historie fra åbningen i 1767 og helt frem 1922, hvor Teatermuseet flyttede ind og Teatermuseet i Hofteatret var etableret. Museet har opbygget en fri og gratis tilgængelig online-platform, som løbende opdateres.

Nu kan du selv gå på opdagelse i Teatergrevens dagbøger. Teatermuseet i Hofteatret har opbygget en helt ny platform, hvor du selv kan læse uddrag af dagbøgerne fra ende til anden eller søge i dem.

Teatermuseet i Hofteatret har iværksat en stor konservering og restaurering af den betydeligste del af museets samling af portrætter (malerier) forestillende forskellige berømte danske scenekunstnere. Konserveringen skal foregå på et konserveringsværksted i København.

Velkommen til Teatermuseet i Hofteatrets digitale forum for teater- og kulturfaglige e-publikationer af forskellig slags, ofte efter anledning: Klassiske artikler, små forskningsafhandlinger, kapitler fra nye bøger, formidlingspublikationer, katalogtekster, debatterende og journalistiske tekster o.a.

Teatermuseet flyttede ind i Hofteatret i 1922 og har siden da uafbrudt produceret større og mindre, både mere faste og skiftende udstillinger. Det er en snart 100 år lang historie, som ikke bare handler om, hvilke udstillinger, museet har haft og hvornår.

"Fin blanding af indsigt, erkendelser, anekdoter og finurligheder, dejlige og meget varierede illustrationer", udtalte en læser om Hofteatret i tiden 1767-2017, skrevet af Teatermuseet i Hofteatrets direktør Peter Christensen Teilmann.

Teatermuseet i Hofteatret publicerer efter anledning podcasts, lydcollager, audioer, videoer og animationsfilm af forskellig slags. Nogle handler om Teatermuseet i Hofteatret, andre er eller har indgået som indslag i udstillinger, andre igen er produceret til den vide virtuelle verden.

Når restaureringen og istandsættelsen af Hofteatret er færdig og vi åbner igen i 2023 (nærmere om genåbningen følger) vil publikumsfaciliteter, teknik mm. være bedre end nogensinde før i husets mere end 250 års levetid.

Rejse til den nye verden – Skuespilleren Christian Zangenbergs turné til USA i 1907 handlede om et mærkværdigt og spændende møde mellem den etablerede skuespiller Christian Zangenberg fra det kongelige danske kulturliv og den nye, fremmedartede og altforandrende verden i USA i begyndelsen af forrige århundrede.

Teatermuseet i Hofteatret gennemgår i disse år en markant udvikling, der kulminerer med det omfattende projekt Hofteatret – restaurering og formidling.

Stig Bigaard, Det danske Advokatsamfund, advokat (formand), 
Kasper Holten, direktør for Det Kongelige Teater (næstformand)
Kasper Wilton, brancheorganisationen Dansk Teater, teaterchef på Folketeatret
Lena Hilbertdotter Andersson, Sammenslutningen af danske Scenografer, scenograf